fredag 27 januari 2012

Bars

Vi har gjort några försök att göra egna bars, ni vet sådana man stoppar i sig före/efter träning för att få energi. Mina har varit nyttiga, men hiskeligt torra och tråkiga. Då vill man liksom inte ha dem i alla fall. Johannes gjorde runekakor när han försökte sig på det där med bars. De vart ruggigt goda, men lite väl söta. Kändes som en vanlig knäckig efterrättskaka. I senaste Buffé (icas tidning) fanns ett recept på nyponbars. De vart goda, men inte så man småäter som godis, och nyttiga, men inte torftiga. Tveklöst de bästa hittills.


1 dl pumpakärnor, 1 dl grovt hackade cashewnötter.


Rosta i torr och het stekpanna några minuter tills de får färg. Låt svalna.


Blanda med 3 äggvitor, 2 dl havregryn, 3 msk nyponskalsmjöl, 3 msk honung, 1 krm salt, 1 dl hackade torkade aprikoser och 1 torkade tranbär. Smaksätt eventuellt med vaniljsocker, kakao eller kardemumma. Rör om ordentligt.


Lägg bakplåtspapper på en plåt. Gör 2 längder av smeten, ca 4 cm breda och 1 cm höga. Gör dem så kompakta som möjligt. Grädda i ugn 30 minuter på 125 grader. Låt svalna, skär i bitar.

Rekommenderas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar