Något som är lite underskattat är kycklingklubbor. Mycket av smaken i kyckling sitter i skinnet och benen, så kycklingfileer må vara praktiskt, men de smakar mindre. Lägg därtill att delar med ben och skinn bara kostar en bråkdel av vad filéer gör. Med lite framförhållning är kycklingklubbor i ugn både smidigt och lätt att göra. Optimalt är att tina dem dagen innan, låta dem marinera över natten och ugnssteka dem till lunch/middag dagen därpå, men det funkar också bra att krydda och olja in tinade klubbor direkt. Idag gjorde jag en marinad på tamari (soja utan vete), olivolja, rapsolja, salt, peppar och örtkryddor. Sedan, skjuts in i ugnen en dryg timma på 200 grader.
lördag 17 mars 2012
Kycklingklubbor
Något som är lite underskattat är kycklingklubbor. Mycket av smaken i kyckling sitter i skinnet och benen, så kycklingfileer må vara praktiskt, men de smakar mindre. Lägg därtill att delar med ben och skinn bara kostar en bråkdel av vad filéer gör. Med lite framförhållning är kycklingklubbor i ugn både smidigt och lätt att göra. Optimalt är att tina dem dagen innan, låta dem marinera över natten och ugnssteka dem till lunch/middag dagen därpå, men det funkar också bra att krydda och olja in tinade klubbor direkt. Idag gjorde jag en marinad på tamari (soja utan vete), olivolja, rapsolja, salt, peppar och örtkryddor. Sedan, skjuts in i ugnen en dryg timma på 200 grader.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar