Det här är de godaste hamburgare jag vet, klår lätt valfritt skrovmål. Mycket fräschare är det också. Burgarna gör man såhär:
1 paket vit fisk, 400 gr (typ torsk, alaska pollock, hoki m.m.)
1 gul lök
2 ägg
2 msk dinkelmjöl (vetemjöl går lika bra)
2 msk creme fraiche
1 dl ströbröd till smeten + minst 1 dl till panering
salt, peppar
Tina fisken. Hacka löken och fräs den i kastrull. Mixa sedan alla ingridienser till en smet i en matberedare. Forma till biffar och rulla dem i ströbröd. Stek dem på medelvärme, 5 minuter på varje sida. Det tar sin lilla tid med stekningen, men det är värt det!
Örtsås att ha som dressing:
2 msk gräslök
3 msk persilja
1 dl basilika
2 dl creme fraiche
1 finhackad chalottenlök/½ liten finhackad gul eller röd lök
salt, peppar
Blanda örterna med några msk creme fraiche, och blanda sedan i resten av creme fraichen, lök, salt och peppar efter behag.
När det gäller örter använder jag ofta felix frusna "våra finaste". Jättesmidigt, då de är färdighackade och väldigt billiga (under 10:an). Jag använder mest dill och basilika, och det är en väldig skillnad motför den torkade motsvarigheten.
Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar