söndag 25 mars 2012

Ekorrens ekogodis

Jag är ingen förespråkare för godis. Förutom socker i vem-vet-hur många olika varianter innehåller det härdat fett (=riktigt dåligt fett), syntetiska färgämnen och smaksättare. För den som vill veta mer kan jag rekommendera boken "godis åt folket". Lagom till påsk pratas det godis i nyhetsmorgon med författaren. Det påstås att vi äter 17 kg godis/person och år i Sverige, mest i världen. Otäckt. Själv åt jag som mest godis i tonåren och vi hade ofta mycket godis hemma, så kanske har jag förätit mig. Eller så är det helt enkelt kunskapen om innehållet och godisets påverkan i kroppen som numera gör att jag lätt kan avstå, och till och med känner mig äcklad. Men, ibland blir man bara sugen ändå. Då finns det bättre och sämre alternativ. Ekorrens ekologiska godis är så bra vanligt godis kan bli!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar