torsdag 5 april 2012

Vit chokladmousse

Idag bjöd vi för första gången någonsin hem mina föräldrar på middag. Att det inte har blivit av förrän nu, förstår jag inte riktigt. Hur kan jag inte ha kommit på det tidigare? Nåja, bättre sent än aldrig. Det skulle alltså krävas ett konstaterade att vi hade mycket palt i frysen, för att få idén. Vi brukar få med oss en laddning från Johannes föräldrar, när vi är på besök i norrbotten. Då vi ätit det så mycket att vi var less, visste jag vad vi skulle göra! Till saken hör att när jag och Johannes gifte oss serverade vi, bland mycket annat, palt till huvudrättsbuffén. Jag tror att pappa mest bara åt palt då!



Men nu var det ju inte palten som skulle ha huvudrollen i det här inlägget, utan efterrätten. Hade två olika recept på vit chokladmousse på lut i min samling urklipp med "det-här-ska-jag-prova-någongång-recept". Det jag valde hittas här. Moussen gjorde jag enligt receptet, men som topping blev det hallon och björnbär. Mycket lyckat! En i mitt tycke alldeles lagom söt efterrätt, dvs söt utan att vara sådär sockersliskig. Den turkiska youghurten gav en välbehövlig fräschör till det hela. Enkelt var det också, och uppskattat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar