Snacka om något som är tacksamt att göra, både till vardag och fest. Det tar sin tid att hacka och skära det man väljer att ha i, och sedan lite tid i ugnen, men gör man en stor sats har man så det räcker till många eller till flera måltider. På köpet får man i sig en massa nyttigheter, allt i ett. Också är det ju så gott! Förutom valfria rotfrukter är lök av olika slag (purjo, gul, röd, vit...), paprika, svamp och tomat lyckat att ha i. Idag blev det rödlök, röd paprika, blomkål, kålrot, morot, purjolök och potatis. Sedan hällde jag på lite oliv och rapsolja, kryddade med örter, salt och peppar, rörde om ordentligt också skjuts in ugnen 30 min på 225 grader. Till det blev det helstekt fläskfilé och tzatziki. Mums!
onsdag 18 april 2012
Ugnsrostade grönsaker och rotfrukter
Snacka om något som är tacksamt att göra, både till vardag och fest. Det tar sin tid att hacka och skära det man väljer att ha i, och sedan lite tid i ugnen, men gör man en stor sats har man så det räcker till många eller till flera måltider. På köpet får man i sig en massa nyttigheter, allt i ett. Också är det ju så gott! Förutom valfria rotfrukter är lök av olika slag (purjo, gul, röd, vit...), paprika, svamp och tomat lyckat att ha i. Idag blev det rödlök, röd paprika, blomkål, kålrot, morot, purjolök och potatis. Sedan hällde jag på lite oliv och rapsolja, kryddade med örter, salt och peppar, rörde om ordentligt också skjuts in ugnen 30 min på 225 grader. Till det blev det helstekt fläskfilé och tzatziki. Mums!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar