tisdag 10 april 2012

Mustig tomatsås

Idag blev det en latlunch med färsk pasta (som tar 3 min att koka) och kyckling från icatorgets finfina salladsbuffé. Till det gjorde jag tomatsåsen som piffar upp allt! Hittade receptet på baksidan av en nuggetspåse för länge sedan.


½ lök
2 vitlöksklyftor
3 krm socker
2 msk tomatpuré
8 soltorkade tomater
2 msk finhackad basilika
2 dl vatten
½ buljongtärning
salt, peppar (notera att den fina redigerade etiketten, jag råkade ta fel kryddburk ;))



Skala lök och vitlök. Mixa sedan all lök, socker, basilika, tomatpuré och tomater i matberedare. Beroende på vad man föredrar kan man köra den finhackad, eller till puré. Jag gillar bitar. Koka såsen med vatten och buljong utan lock i 5 minuter. Krydda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar