tisdag 24 april 2012

Vardagsmat

Jag har inte lagat så mycket mat på sistone, en kombination av tidsbrist, trötthet, lathet och lite inspiration. Det har blivit typ ugnsstekt falukorv, köpesköttbullar, hämtpizza, fiskpinnar och pannkaka. Alldeles vanlig, ordinär vardagsmat med andra ord. Den är inte att förakta, men kanske inte så intressant att blogga om.

Mitt bästa tips för sådana här dagar är laxbitar, ni vet de där man köper i 4-pack. Brukar passa på att bunkra upp i frysen när de är billiga. 50, max 60 kr är ett rimligt pris, tycker jag. Om man inte har framförhållning och tagit fram laxen i förväg, tinar bitarna på nolltid om man låter dem vara kvar i plasten och lägger dem i vatten i diskhon några minuter. Salta, peppra, skvätt på lite citron och stek ca 10 minuter. Lätt, gott, nyttigt. Ungefär allt man kan begära. 

Smörmosad potatis med färskfryst dill är fantastiskt gott till. Jag har aldrig riktigt lärt mig äta potatis på vuxenvis. Gjorde ett försök för några år sedan, att skippa bregottet och bara klyfta potatisen, men nja...för torrt. Smör lyfter fram smaker och gör allt godare! Hur hälsosamt det är? Tja, i den allmänna debatten och forskningen tycks det luta det åt att det är de snabba kolhydraterna som är den stora hälsoboven, och inte mättat fett. Det är dock fortfarande omtvistat. Vem som egentligen vet, LCHF och GI-uppstickarna eller det konservativa livsmedelsverket, vet inte jag. Tills de lyckas enas, eller åtminstone mötas och kompromissa, tänker jag fortsätta äta någon sorts mellanvariant och förgylla maten med bregott :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar