måndag 9 april 2012

Vit chokladmousse igen, på annat recept


Mitt andra recepturklipp på vit chokladmousse fanns i megafonentidningen, och receptsidan var nog typ det enda jag tyckte var intressant i den! Uteställen och partande kunde jag knappt bry mig mindre om, och mode, tja...om inte alla envisades med att se ut som kopior av varandra hade det ju kunnat vara spännande. Ok, here we go:

200 gram vit choklad
3 dl vispgrädde
1 ägg
4 passionsfrukter

Ta fram ägget och knäck i en skål, så det inte ska vara kylskåpskallt (för att smeten kan skära sig om ingridienserna har olika temperatur). Hacka och smält chokladen försiktigt i ett vattenbad (=en tallrik ovanpå en kastrull med sjudande vatten). Vispa grädden i en bunke. När chokladen har smält, låt den stå en stund och svalna. Vispa upp ägget lätt och blanda med chokladen. Blanda sedan denna smet med grädden i omgångar och rör tills allt är en jämn smet. Häll upp i glas eller skålar och låt det sedan stå i kyl 30 min. Dela passionsfrukten, gröp ur och fördela i glasen.

Vad jag tyckte? Blä! Alldeles för sliskigt, med en bismak av ägg. Kommer inte i närheten av den goda moussen i förra inlägget, som definitivt var vinnaren i testet av de två varianterna. Hade det inte varit för passionsfrukten, hade jag hamnat i koma av ren sockerchock ;) Elin och Johannes som blev bjudna, tyckte däremot det var gott, men då gillar de sött mer än mig. Ser nu när jag skrivit av receptet att det var menat för 8 pers, och vi var bara 3 st som delade på moussen!! Kanske inte så undra på att jag mådde lite smått illa efteråt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar