torsdag 2 februari 2012

Matstatistik

Varning för ett smått nördigt inlägg ;) Fick idén att sammanställa våra matkvitton för lite statistik på vad vi handlat och stoppat i oss i januari. Kan hända att det är jag som tycker det är mest intressant, men jag skulle då vilja se vad andra köper och äter också. Sett över lite längre tid såhär, får man perspektiv på vad det är för sorts bränsle man matar kroppen med.

Frukt

1.4 kg banan

1 citron

1 påse torkade aprikoser

2 paket frysta björnbär

1 paket fryst mango

2 paket frysta jordgubbar

2 askar physalis

1 ask svarta druvor

3.5 kg äpplen

1 granatäpple

1 passionsfrukt

1 lime

2 kg blodapelsin

Brämhults smoothie

11 liter juice

Grönsaker

1 kruksallad

4 avokado

1.8 kg gul lök

1 rött kålhuvud

1 påse schalottenlök

0.4 kg kvisttomat

1 vitlök

5,8 kg potatis

1 purjolök

1 paket fryst basilika

0.4 kg rödlök

2 kg morötter

1 påse rödbetor 1 kg

½ vitkålshuvud

2 askar körsbärstomater

1 fänkål

1 paprika

2 persiljerötter

1 pepparrot

1 paket sojabönor

1 aubergine

2 palsternackor

1 paket fryst dill

400 gr fryst svampmix

Mjölkprodukter, matfett och dylikt

2 mozarellaostar

84 ägg

13 dl creme fraiche 34%

5 dl lätt creme fraiche

Flora margarin

1 kesella

1 prästost

3 paket apetina fetaost

2 norrgott

1 bregott

12 standardmjölk

2 mellanmjölk

5 dl turkisk youghurt

Fjällyoughurt körsbär

1 kg riven ost

2 smörpaket

3 solhavre

4 paket vispgrädde

1 gräddfil

4 fjällfil

1 burk kokosolja

1 rapsolja

Drickyoghurt mango

1 jäst

Kött

2 korvringar

1 bacon

1 ask bredbar leverpastej

Fisk

400 gr torskfiléer

800 gr alaska pollock

800 gr pangasiusfile

400 gr sej

6 makrillburkar (=750 gr)

2 tonfisk i olja (=400 gr)

Sötsaker

7 st dubbelnougat (höhö, de kostade 4 kr st och hade kort datum)

1 lindt mörk choklad apelsin

2 st mandelmassa

1 paket marsansås kok

Mandeltårta daim orange

Mandelbiskvier

Naturgodis 0.6 kg

1 bakelse på ainas (Obs: hemligt! Johannes smygköp ;))

Torrvaror, konserver

1 påse pumpakärnor

Bikarbonat

Nyponskalmjöl

Dinkelmjöl

Te lipton rooibos

Pepparkvarn

Havregryn

Rågkross

Ströbröd

Fint havssalt

1 påse saffran

1 påse mandelspån

1 påse pinjenötter

3 paket kikärtor

3 paket krossade tomater

2 burkar tomatpuré

1 burk honung

Köttbuljong

Vitt matlagningsvin

2 burkar jordgubbssylt

Hamburgerbröd 8 st

...och en subwaymacka, som inte passade in nånstans.

Per vecka har vi alltså i runda slängar ätit bl.a. 21 ägg, 500 gr blodapelsin, 1 paket grädde, 1 paket fil, 2.75 liter juice, 3.5 mjölkpaket, 900 gr äpplen, 450 gr gul lök, 1.45 kg potatis och 900 gr fisk. Där ser man. Hehe, det är roligt med siffror ibland! (Märks inte att jag håller på att repetera matte nu, va?)

Något jag reagerar på är hur lite kött vi ätit, inget direkt medvetet val. Nöjt kan jag konstatera att det blivit mycket frukt och grönt, det är däremot väldigt medvetet. Ju mer, desto bättre. Om någon undrar över kostnaden (och har läst ända hit, grattis) så har vi en matbudget på ca 3000 per månad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar