fredag 24 februari 2012

Bönor och paprika

Jag har ett stormigt förhållande till bönor. I ärlighetens namn tycker jag inte om bönor något vidare, men jag försöker ändå om och om igen för att få det att fungera. Rättare sagt, jag letar och provar recept där bönor ingår, men utan någon vidare framgång. Idag har jag hittat det jag sökt efter! Något som var riktigt gott. Varför bönor? Jo, det är något så bra som en råvara som är både billig och nyttig. Ett bra vegetariskt alternativ till kött, då det är proteinrikt. Sedan är det ju så att hur nyttigt något än må vara så vill jag inte äta det om det inte tilltalar mina smaklökar.

Ugnsbakade paprikor med tomater och bönor. Jag säger bara det. Prova! Helt klart något för skeptikern. Min syster till exempel, tyckte att det smakade restaurangmat och åt med god aptit. Det var helt enkelt jättegott! Jag serverade det till lingongryta, vilket vart smarrigt men väl såsigt. Ska man ha kött till bör det vara "rena" bitar, typ kycklingklubbor (som vi åt dagen efter till resterna). Mina bilder blev knappast värst aptitretande den här gången, så ni får hålla till godo med bilden i länken. Jag ger er en bild på en av paprikorna istället, den hade tvillingfoster i sig. Värsta grejen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar